Класифікація та моделювання випадкових навантажень електроприводів - Шуруб, Юрій Вікторович (НТУ "ХПІ", 2013)
In the report classification of loads of electric drives of agriculture and domestic appointment which change under random laws is spent, their statistical characteristics are defined. It is shown, that such loads can be led to stationary random processes and are approximated by one of four classes of stochastic functions. Models of loads in the form of forming filters, which structure and parametres depend on a class of loads, are resulted.

В доповіді проведено класифікацію навантажень електроприводів сільськогосподарського та комунального призначення, що змінюються за випадковими законами, визначено їх статистичні характеристики. Показано, що такі навантаження мо- жуть бути приведені до стаціонарних випадкових процесів та апроксимовані одним з чотирьох класів випадкових функцій. Наведені моделі навантажень у вигляді формуючих фільтрів, структура та параметри яких залежать від класу навантажень.
Classification and simulation of random loads of electric drives
Keywords: машини сільськогосподарського призначення; стохастичні моменти навантаження; статистично оптимальні регулятори; закон розподілення; статистичні характеристики навантаження