New strength for recovery of geared circles - Gasanov, Magomediemin; Permyakov, Alexander; Klochko, Alexander; Shelkovoy, Alexander (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
The subject matter of the research is issues related to the optimization of the technology for reconditioning large-size high precision gear rims of the drives of mining complexes, mine lifting equipment, heavy vehicles; these issues are a perspective trend for reducing the cost of reconditioning and operation of expensive unique equipment. The goal is to ensure intensifying production processes, increasing workloads and speeds, reducing the deterioration of high precision gear rims. The objective is to develop a new technology to optimize reconditioning large high precision gear rims. To achieve this, the following method is suggested – to machine gear rims after they have been surfaced by pre-milling with special hob cutters with a prominence and by final machining the teeth with special cutters equipped with hardmetal inserts that process teeth along the line of engagement, which does not require making full-length cutting teeth and increases the quality of machining, the durability of hardmetal milling cutters. The following results are obtained. Conclusions. The technology for the optimization of reconditioning large high precision gear rims with the use of special and universal hardmetal single- and double-flute cutters that have both re-sharpened cutting elements and disposable rotary tools was developed and introduced.

Проводити дослідження, що стосуються питань, пов'язаних з оптимізацією технологій востановлення великих великобудівних висококоточних зубчастих колесів, що приносять гірські комплекси, шахтного підключення обладнання, тяжких транспортних середніх; Ети питання пропонують перспективну тенденцію зменшення затрат на відновлення та експлуатацію дорогостоячого унікального обладнання. Це може бути реалізовано в тому, щоб забезпечити інтенсивну ефективність виробничих процесів, збільшення робочих навантажувачів і скоростей, зменшення виносності високих зубчастих колесів. Ціль міститься в томі, щоб розробити нову технологію для оптимізації востановлення найбільших висококоточних зубчастих колесів. Для досягнення цього цілого пропонується наступний метод - образити зубчасті колеса після їх обробки путем передвірної фрезерування спеціальними фрезами з випускним виступом і кінцевою обробкою зубчими особливими фрезами, оснащеними твердими пластичними пластинами, які розробляються в лінійці, що потрібна обработки, долговечность твердосплавних фрез. Получені наступні результати. Виводи. Будучи розробленими та вбудованими технологічними оптимізаціями, відтворені великі високі високоточні зубчасті колеси із застосуванням спеціальних та універсальних твердосплавних одно- та двоканальних каналів, які мають як заточені нові елементи, так і одноразові вражаючі інструменти.
Нова стратегія відновлення зубчастихт вінців
Keywords: hob cutters with a protuberance; special cutters; machining tooth along the line of engagement; improving the quality of machining; фреза з випускництвом; спеціальні фрези; обробка зуб'єв за лініями вибірки; підвищення якості роботи