Анализ тенденций изменения оборонных расходов стран Азиатско-Тихоокеанского региона - Киприч, К. К.; Ковалив, В. И.; Малахов, В. А. (НТУ "ХПИ", 2014)
У статті проведено аналіз тенденцій зміни витрат в галузі оборони деяких країн азіатсько-тихоокеанського регіону, з'ясовани зміни витрат на оборону в 2012 році. За-вдяки зниженню темпів відновлення світового економічного підйому, відзначається значне зростання військових витрат в 2012 році, значними державними інвестиціями та витратами на відновлення економіки після стихійних лих у країнах Південно-Східної Азії, зокрема в Індонезії та Таїланді.

The paper analyzes the trends of changes in defense spending of some countries of the Asia-Pacific region and determines the changes in defense spending in 2012. Due to reduction of the of the global economic development recovery rate, there is a significant increase in mil-itary spending in 2012, large public investments and expenditures economic recovery after disasters in South-East Asia, especially in Indonesia and Thailand.
Trend analysis of changes in defense spending of Asia-Pacific countries
Keywords: оборонные расходы; вооружение; Азиатско-Тихоокеанский регион; оборонные бюджеты; Индонезия; Таиланд; Юго-Восточная Азия; закупка вооружений