Підготовка філологів магістерського рівня в контексті технологічного підходу - Середа, І. В. (НТУ "ХПІ", 2015)
У статті здійснено аналіз особливостей підготовки філологів магістерського рівня в контексті технологічного підходу. Автором розглянуто вихідні положення та етапи технологічного підходу у вітчизняній освіті, визначено поняття "педагогічна технологія" та "технології педагогічної освіти". Проаналізовано існуючий досвід підготовки вітчизняних філологів-магістрів та зроблено припущення щодо формування їх готовності до застосування технологій педагогічної освіти на основі створення запропонованих автором організаційно-педагогічних умов.

The article analyzes the features implemented Training philologist of Master's level in the context of technological approach. The author examinedthe assumptions and stages of technological approach to domestic education, defined the concept of "educational technology" and "technology teacher education." Analyze existing experience in training domestic philologists masters and made the assumption that the formation of their willingness to use technology teacher education on the basis proposed by the author organizational and pedagogical conditions.
Еraining of philologist master's level in the context of technological approaches
Keywords: філолог-магістр; технології педагогічної освіти; педагогічна технологія; організаційно-педагогічні умови; philologist-master; technological approach; technology teacher education; organizational and pedagogical conditions