Духовна культура особистості вчителя у просторі культур - Тарасова, С. М. (НТУ "ХПІ", 2010)
У статті розглянуто різні наукові підходи до трактування понять «культура», «культура особистості», «духовна культура», «національна культура», «естетична культура», їхній взаємозв'язок та місце духовної культури особистості вчителя у просторі культур

The article reviews different scientific approaches towards treating such notions as "culture", "culture of personality", "spiritual culture", "national culture", "esthetic culture", their interconnection and the place of cultures
The teacher personality spiritual culture in the space of cultures
Keywords: педагогіка; система освіти; педагогічна культура; національна культура; естетична культура; моральні цінності; масові комунікації