Проблемы сертификации металлогидридной техники в химических технологиях - Соловей, В. В.; Шмалько, Ю. Ф.; Ивановский, А. И.; Черная, Наталья Анатольевна; Литвинов, В. А. (НТУ "ХПИ", 2007)
Розглянуто питання апаратурного оформлення металогідридної техніки, зокрема термосорбційного компресора, який є альтернативою існуючому устаткуванню для енерготехнологічної переробки водню. Виходячи з досвіду авторів, зроблено спробу об'єднати в єдиний пакет нормативні документи, які регламентують вибір і компонування агрегатів і вузлів при створенні металогідридної техніки.

The paper the questions of hardware registration metal-hydride technics, in particular the thermosorption compressor which are alternative to the used equipment for processings of hydrogen are considered. Proceeding from experience of authors, attempt to unit in a uniform package normative documents which regulate a choice and configuration of units and units at creation metal-hydride technics is undertaken.
Keywords: водород; энергопотребление; энергия воспламенения; взрывобезопасность; утилизация