Інноваційна складова сучасного територіального розвитку - Бубенко, П. Т. (НТУ "ХПІ", 2015)
Розглянуто та досліджено сучасний стан і перспективи територіального розвитку господарських систем на інноваційній основі. Доведено, що ефективний регіональний розвиток неможливий без формування відповідних вимогам часу регіональних інноваційних систем. Запропоновано науковий алгоритм побудови регіональної інноваційної системи стосовно Харківської області.

The current state and prospects of territorial development of economic systems on the basis of innovation is investigated. It is proved that effective regional development is impossible without the formation of the respective regional innovation systems. We propose an algorithm for constructing a scientific regional innovation system relative to the Kharkov region.
Innovation component of the modern territorial development
Keywords: глобальний ринок; регіональний розвиток; інноваційна економіка; територія; регіональна інноваційна система; regional development; innovation economy; territory; management; globalization