Методи прогнозування в інноваційній діяльності - Гаєвська, Я. К.; Друца, К. М.; Поврозіна, Л. В. (НТУ "ХПІ", 2015)
У статті розглядаються сутність, роль і значення прогнозу та прогнозування, дається класифікація і мотивація методів прогнозування, що використовуються в інноваційному менеджменті. Проведено обґрунтування перспектив техніко-технологічного, інтелектуального, інфраструктурного забезпечення, визначення ринкових та інноваційних можливостей підприємств на основі врахування тенденції інноваційно-трансформаційних змін.
Forecasting methods in innovation
Keywords: інноваційний продукт; інновація; планування; підприємства; product innovation; innovation; forecasting; planning method