Агроекологія - Тихомирова, Тетяна Сергіївна; Шестопалов, Олексій Валерійович; Филенко, Олеся Миколаївна (ТОВ "Друкарня Мадрид", 2020)
У даному тексті лекцій з дисципліни «Агроекологія» наведено основні відомості про негативні наслідки для навколишнього середовища від ведення сільського господарства з використанням хімікатів, а також надмірного використання земель для землеробства. Показано основні шляхи зменшення навантаження на навколишнє середовище при збереженні існуючого попиту на обсяги врожаю. Також наведено основні засади органічного землеробства як найперспективнішого у парадигмі сталого розвитку суспільства. Призначено для студентів спеціальності 101 «Екологія» всіх форм навчання, у тому числі для іноземних студентів.
Keywords: текст лекцій; формування ґрунтів; етапи деградації; пестициди; біодинамічне землеробство; органо-біологічне землеробство; хімічні технології; навколишнє середовище