Визначення напрямку реконструкції заземлювального пристрою - Руденко, Сергій Сергійович; Коліушко, Денис Георгійович; Кащеєв, Олексій Валерійович (НТУ "ХПІ", 2017)
На основі розрахункових експериментів проаналізовано можливі випадки невідповідності заземлювальних пристроїв нормативним вимогам та способи їх реконструкції за вимогами до напруги дотику та опору. Визначено ефективність вказаних напрямків реконструкції як з точки зору електробезпеки, так і матеріально-трудових витрат.

For the first time the effectiveness the reconstruction of grounding system for requirements of touch voltage, not to her of resistance, both in terms of electrical safety and in terms of material and labor costs proved.
Determination of direction to reconstruction of grounding system
Keywords: електробезпека; матеріально-трудові витрати; нормативні вимоги; електромагнітна діагностика; нормовані параметри; питомий електричний опір; електрофізичні характеристики; electrical safety; reconstruction; labour costs