Особливості застосування проєктного підходу в управлінні інноваційною діяльністю сфери гостинності - Бондаренко, Людмила Анатоліївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У статті досліджено сутність проєктного підходу в управлінні підприємствами сфери гостинності. Наведено поетапний алгоритм з реалізації проєктного підходу в управлінні, перелічено фактори впливу на успішне впровадження проєктного менеджменту. Використання проєктного підходу в управлінні підприємством відіграє важливу роль у сфері гостинності, дозволяючи ефективно управляти проєктами та досягати поставленої мети. Він допомагає організаціям впроваджувати нові та покращувати існуючі послуги (продукти, роботи), керувати всіма видами ресурсів та термінами їхнього використання, а також підвищувати власну конкурентоспроможність. Успішне застосування інструментів та методик проєктного менеджменту дозволяє підприємствам сфери гостинності успішно реалізовувати проєкти та зміцнювати свої позиції на ринку. Досліджено відмінності традиційних підходів в управлінні від проєктного підходу, розкрито сутність етапів реалізації проєктів за умови використання підприємством проєктного менеджменту.

The article examines the essence of the project approach in the management of hospitality enterprises. A step-by-step algorithm for the implementation of the project approach in management is presented, the factors influencing the successful implementation of project management are listed. The use of a project approach in enterprise management plays an important role in the field of hospitality, allowing to effectively manage projects and achieve the set goal. It helps organizations to introduce new and improve existing services (products, works), manage all types of resources and terms of their use, as well as increase their own competitiveness. The successful application of project management tools and techniques allows hospitality companies to successfully implement projects and strengthen their positions on the market. The differences between traditional approaches in management and the project approach are studied, the essence of the stages of project implementation is revealed, provided that the enterprise uses project management.
Features of the application of the project approach in the management of innovative activities in the hospitality sphere
Keywords: господарська діяльність; конкурентоспроможність; управління ресурсами; проєктний менеджмент; впровадження інновацій; field of hospitality; project management; competitiveness; economic activity