Огляд двигунів для важких дронів - Коваленко, Михайло Анатолійович; Ткачук, Ігор Валерійович; Коваленко, Ірина Яківна; Жук, Сергій Олександрович; Кришньов, Олег Олександрович; Перепелиця, Олександр Сергійович; Тітов, Єгор Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Стаття присвячена огляду двигунів, використовуваних у важких дронах. Розглядаються основні типи двигунів, їх принципи роботи, переваги та недоліки. В статті досліджується широкий спектр електродвигунів, таких як безщіткові DC (безколекторні) двигуни, що є основними компонентами у сучасних квадрокоптерах. Також розглядаються різновиди двигунів, їхні технічні характеристики, а також застосування в конкретних моделях квадрокоптерів. Ця стаття допоможе краще зрозуміти особливості різних типів двигунів та їх вплив на функціональність і продуктивність квадрокоптерів.

The article is devoted to an overview of engines used in heavy drones. The main types of engines, their principles of operation, advantages and disad-vantages are considered. The article examines a wide range of electric motors, such as brushless DC (collectorless) motors, which are the main compo-nents in modern quadcopters. Types of engines, their technical characteristics, as well as their use in specific models of quadcopters are also considered. This article will help you better understand the specifics of different types of motors and how they affect quadcopter functionality and performance.
Overview of motors for heavy drones
Keywords: квадрокоптери; безщіткові DC двигуни; електродвигуни; quadcopters; brushless DC motors; electric motors