Методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни "Вступ до спеціальності" - Давидюк, Тетяна Вікторівна (НТУ "ХПІ", 2017)
Мета вивчення дисципліни "Вступ до спеціальності": формування у майбутніх спеціалістів за професійним спрямовуванням з обліку і оподаткування системних знань з концептуальних основ з обліку і аудиту, системи вищої економічної освіти для забезпечення знайомства студентів з особливостями майбутньої професії. Предметом вивчення курсу є організація професійної підготовки фахівців з обліку і оподаткування з урахуванням світових освітніх тенденцій. Охоплює розгляд міжнародних освітніх стандартів для професійних бухгалтерів, організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах та, зокрема, в НТУ "ХПІ"; характеристику дисциплін, які вивчаються студентами спеціальності з обліку і оподаткування; процесу організації самостійної роботи студента; теоретичні і практичні аспекти планування кар’єрного розвитку і процесу пошуку роботи.
Keywords: бухгалтерський облік; оподаткування; фінансова звітність; облік; підготовка бакалаврів; самостійна навчальна робота