Сжатие информации аналитическим представлением функции источника данных - Труфанов, И. В. (НТУ "ХПИ", 2005)
У статті розглянуте питання стиснення інформації з використанням позиційного підходу до розташування певних частин інформаційної послідовності й наступного аналітичного визначення функції, що описує дані позиції.

The article considers the question of compression of the information which uses the positional approach to layout of defined parts of an information sequence and consequent analytical definition of the function describing these positions.
Keywords: алгоритм сжатия; коды Шеннона-Фоно; RLE-кодирование; арифмитический кодер; двоичная информация