Теоретичне та практичне обґрунтування оптимального складу адсорбенту на основі оксидів кальцію та магнію для уловлювання металів платинової групи - Дейнека, Дмитро Миколайович; Бацаєв, Богдан Миколайович; Ломідзе, Віталій Георгійович; Кобзєв, Олександр Вікторович (BoScience Publisher, 2024)
Проведений термодинамічний та рентгенографічний аналіз можливих реакцій взаємодії оксидів лужно-земельних металів з металами платинової групи, на підставі чого встановлено механізм сорбції. Підбор оптимального співвідношення компонентів адсорбенту дозволило отримати адсорбент з високою механічною міцністю та сорбційною здатністю.
Keywords: нітратна кислота; каталізатор; платина; адсорбент