The influence of the conditions of microplasma processing (microarc oxidation in anode-cathode regime) of aluminum alloys on their phase composition - Belozerov, V.; Sobol, O.; Mahatilova, A.; Subbotina, V.; Tabaza, Taha A.; Al-Qawabeha, Ubeidulla F.; Al-Qawabah, Safwan M. (Технологічний центр, 2017)
Наведено дослідження щодо впливу режимів мікроплазмового оксидування в активованих додатками електролітах на фазово-структурний стан покриттів, що формуються на основі алюмінію. Виявлено багато-стадийность фазоутворення в процесі формування покриттів на алюмінієвих сплавах в лужно-силікатном електроліті i анодно-катодному режимі мікроплазмового оксидування. Показано вплив кристаллохімічних характеристик катіонів оброблюваного сплаву і катіонів, що входять до складу електроліту, на процес перетворення γ-Al₂O₃→α-Al₂O₃.
Keywords: metal-oxide-electrolyte; anode-spark electrolysis; corrosion; aluminum-based alloys; high-temperature modifications; мікроплазмова обробка; анодно-катодний режим; фазовий склад; структурна інженерія