Використання теорії нечітких множин в управлінні якістю освітніх послуг - Кондрашов, Сергій Іванович; Рогов, М. Ф.; Шматько, Т. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
В статті запропоновано метод проведення експертного оцінювання якості освітніх послуг, що спирається на їх нечітку інтерпретацію. Визначено часткові та одиничні показники якості освітніх послуг у вищому навчальному закладі. Надано обробку результатів експертного оцінювання з використанням апарату нечітких множин, що забезпечує коректність результатів оцінки.

The method of expert evaluation of quality of educational services, based on their fuzzy interpretation is offered. The partial and single indicators of quality of university educational services are determined. The processing of the expert evaluation results based on the theory of fuzzy sets, which ensures the correctness of the evaluation is provided.
Keywords: нечітка інтерпретація; показники якості; вищий навчальний заклад; експертне оцінювання; кількісне оцінювання; математичне моделювання