Методичні вказівки до самостійної роботи з навчальної дисципліни "Електрообладнання автомобілів і тракторів" - Краснокутський, Володимир Миколайович; Шевцов, Вадим Михайлович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Як відомо, в сучасних автомобілях та тракторах є велика кількість електроніки яка охоплює роботу практично усіх систем (двигун, керування тощо), тож вивчення дисципліни «Електрообладнання автомобілів і тракторів» є невід’ємною частиною курсу підготовки інженера-конструктора. Сучасні автомобілі та трактори оснащені складними електронними системами керування, які відповідають за безпеку, ефективність роботи та екологічність. Знання теорії, конструкції та методів розрахунку автомобільного електрообладнання необхідні майбутнім фахівцям для створення та ремонту автомобільного електрообладнання. Автомобіль чи трактор, який не має електронної системи запалювання, надійних джерел енергопостачання, точних контрольно-вимірювальних приладів, пристроїв, що запобігають забрудненню навколишнього середовища та зменшують до мінімуму витрату пального, не може бути конкурентоспроможним за ринкових умов України, а тим паче на світовому ринку.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; електрообладнання автомобілів; електрообладнання тракторів; акумуляторні батареї; генератори