Оценка статистической однородности временных рядов показателей качества трансформаторного масла - Бондаренко, Владимир Емельянович; Шутенко, Олег Владимирович; Аулова, Наталия Владимировна (НТУ "ХПИ", 2008)
Запропоновано метод оцінки статистичної однорідності результатів періодичного контролю стану трансформаторного масла. Метод базується на використанні дисперсійного аналізу лінійних моделей показника на час експлуатації. Процедуру оцінки статистичної однорідності розглянуто на прикладі такого показника як температура спалаху масла. Надана інтерпретація отриманих результатів.

The method of an estimation of statistical uniformity of results of the periodic control of a condition of transformer oil is offered. The method is based on use of the dispersive analysis of linear models of a parameter for the period of operation. Procedure of an estimation of statistical uniformity it is considered by the example of temperature of flash of oil. Interpretation of the received results is given.
Keywords: временные ряды; коэффициенты регрессии; статистика; старение масла; дисперсионное разложение