Методичні вказівки до лабораторної роботи з дисциплін "CAD/CAM/CAE системи", "САПР мехатронних комплексів" та "САПР гідропневмосистем" - Бородін, Дмитро Юрійович; Семенова-Куліш, Вікторія Володимирівна; Сухарькова, Олена Іванівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Метою цих методичних вказівок є вивчення правил виконання складального кресленика та державних стандартів, які встановлюють класифікацію та визначення видів виробів і конструкторських документів. Також при виконанні ескізів деталей, що входять до складу виробу, студенти ознайомлюються з формами, призначенням та взаємодією деталей; з найменуванням та позначеннями матеріалів, з яких вони виготовляються; на практиці застосовують навички, отримані при вивченні ДСТУ ISO128-30:2005, ДСТУ ISO 128-40:2005 «Основні положення про види, розрізи, перерізи», ДСТУ ГОСТ 2.307:2013 Єдина система конструкторської документації. Нанесення розмірів і граничних відхилів.
Keywords: методичні вказівки; складальний кресленик; кріпильні вироби; специфікація; механічні системи