Ризик-орієнтований аналіз в ІТ-технологіях - Бельорін-Еррера, Олександра Михайлівна; Кучук, Ніна Георгіївна; Лисиця, Дмитро Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Навчально-методичний посібник «Ризик-орієнтований аналіз в ІТ-технології» присвячений сучасним підходам до оцінки, управління та зменшення ризиків в інформаційних системах. Розглянуто ключові аспекти аналізу ІТ-ризиків, включаючи їх класифікацію, методи якісної та кількісної оцінки, стандарти управління ІТ-безпекою, а також заходи реагування на ІТ-інциденти. Посібник стане корисним для студентів спеціальності 123 – «Комп’ютерна інженерія» очної і заочної форм навчання.
Keywords: навчально-методичний посібник; ризик-орієнтований аналіз; ІТ-технології; поняття ІТ-ризику; процес управління ІТ-ризиками; стандарти управління інформаційною безпекою