Дорожні випробування колісного трактора з двопотоковою гідрооб'ємно-механічною трансмісією - Самородов, Вадим Борисович; Кожушко, Андрій Павлович; Мітцель, Микола Олександрович (Первый независимый научный вестник, 2015)
В роботі представлено динамічну математичну модель двопотокової гідрооб'ємно-механічної трансмісії типу з диференціалом "на виході" та результати експериментального дослідження, отримані на першому українському тракторі з ГОМТ виробництва ПАТ "ХТЗ". Показано датчики та реєструючу апаратуру, що була використана під час випробувань. Представлено теоретичні та експериментальні графіки основних параметрів, та зроблені висновки щодо адекватності математичної моделі.

The paper presents a dynamic mathematical model of input-coupled power-split hydro volumetric mechanical transmission and the results of the pilot study received the first Ukrainian HVMT tractor of production of JSC "KhTZ". Described Sensors and recording equipment that was used during testing. Theoretical and experimental graphic main parameters and conclusions on the adequacy of the mathematical model.
Road testing of wheeled tractor with input-coupled power-split transmission
Keywords: трактор; трансмісія безступінчаста; трансмісія гідрооб'ємно-механічна; дослідження експериментальне; tractor; transmission; continuously variable transmission; hydro volumetric mechanical transmission; experimental research