Напрямки вдосконалення обліку та звітності бюджетних установ - Стригуль, Лариса Станіславівна; Мураді, Імран Бахрам огли; Іващенко, Валерія Олександрівна (Одеський національний економічний університет, 2021)
Реформування вітчизняної системи бухгалтерського обліку формування звітності бюджетних установ супроводжується прийняттям великої кількості нормативних актів щодо реалізації процесів інтеграції вітчизняного законодавства з міжнародними стандартами. Жорстока регламентація бухгалтерського обліку в бюджетних установах забезпечує єдину основу формування і можливість порівняння його показників з результатами діяльності установ різних відомств, можливість отримання зведених показників для контролю за виконанням кошторису доходів і видатків бюджетів різних рівнів. Все це вимагає проведення наукових досліджень та актуалізує пошук практичного вирішення проблем, що пов’язані з нормативним регулюванням бухгалтерського обліку бюджетного сектору.
Keywords: бухгалтерський облік; фінансова звітність; бюджетні установи; кредиторська заборгованість; нормативно-правова база