Ділова гра "Модель ООН" як ефективна форма громадянського виховання молоді - Кузьменко, Олександр Васильович; Решетняк, Наталя Борисівна (НТУ "ХПІ", 2015)
У статті викладено методику організації і проведення молодіжних конференцій «Модель ООН». Характеризуються дидактичні та виховні можливості зазначеної форми пізнавальної діяльності студентів і старшокласників. Обґрунтовується доцільність її використання у вищих і середніх навчальних закладах України. Аналізуються дидактичні та методичні аспекти формування у студентів і школярів вмінь самостійно оцінювати глобальні тенденції розвитку світового співтовариства, визначати шляхи розв’язання актуальних проблем сучасності. Узагальнюється досвід проведення таких конференцій в Україні та зарубіжних країнах.
"UN model" conferences as effective form of student's civic education
Keywords: методика формування; конференції «Модель ООН»; навички критичного мислення; дослідницькі вміння; свідомий громадянин; forming methodology; "UN model" conferences; critical thinking skills; research skills; conscious citizen