Вплив освітнього середовища на професійний розвиток іноземних студентів підготовчих факультетів - Сладких, Ірина Анатоліївна (Донецький національний технічний університет, 2009)
Наведено систему критеріїв професійного розвитку студентів-іноземців за технічними спеціальностями. Розглянуто вплив освітнього середовища на особистісно-професійний розвиток студентів-іноземців підготовчих факультетів підготовчих факультетів. Представлено практичні методи навчання та виховання іноземців в вищих навчальних закладах харківського регіону.

The system of criteria of professional development of the foreign students on technical specialties is given. The influence of educational environment on individuality and professional development of the foreign students of preparatory faculties to the further educational and professional activity is considered. The practical methods of training and education of the foreigners in universities of the Kharkov region are submitted.
Keywords: студенти-іноземці; підготовчий факультет; адаптація професійна; навчання іноземців; вища освіта; освітнє середовище