Анализ методов распределения комплексных затрат в комбинированном цикле ТЭЦ - Гайдай, О. А.; Лисенко, Людмила Ивановна (НТУ "ХПИ", 2010)
Проаналізовані різні методи ціноутворення, з урахуванням рознесення витрат між електричною і тепловою енергіями при їх сумісному виробництві в комбінованому циклі ТЕЦ. Наведено приклад розрахунку тарифів на теплову енергію, що виробляється ТЕЦ, розглянутими методами і проведено порівняльний аналіз одержаних результатів.

Different pricing mechanisms taking into account costs attribution between electrical and thermal energy generation in a CHPP combined cycle are considered. A thermal power rate for a CHPP is calculated with the techniques, obtained results analyzed.
Keywords: тариф; топливо; расход топлива; экономическая эффективность; комбинированное производство; себестоимость; рыночная экономика