Моральні бар'єри на шляху до профілактики ВІЛ-інфекції в ключовій групі ЧСЧ: сучасний виклик в умовах концентрованої епідемії в Україні - Маліков, Василь Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
У цій статті аналізуються наявні моральні бар'єри на шляху до отримання послуг профілактики ВІЛ-інфекції для геїв та бісексуалів. Негативні стереотипи, стигматизація і ксенофобія, пов'язані з ВІЛ та гомосексуальністю, інтеріоризована гомофобія посилюють прихований характер епідемії ВІЛ серед спільноти. В умовах рівності, специфічності, гнучкості і безкоштовності послуг профілактики ВІЛ саме моральні бар'єри негативно впливають на їх доступність для ключової групи ЧСЧ.

This article examines existing moral barriers to accessing HIV prevention services for gays and bisexuals. Negative stereotypes, stigmatization and xenophobia related to HIV and homosexuality, and internalized homophobia reinforce the hidden nature of the HIV epidemic in the community. Given the equality, specificity, flexibility and freeness of HIV prevention services, it is moral barriers that negatively affect their accessibility for MSM.
Moral barriers to HIV prevention in the MSM key group: a current challenge in a concentrated society in Ukraine
Keywords: стигма; гей-спільнота; дискримінація; інклюзія; моральна відповідальність; stigma; gay community; discrimination; prevention; inclusion; moral responsibility