Киберпреступления как вызов информационному обществу - Владленова, Илиана Викторовна; Кальницкий, Эдуард Анатольевич (УАН ТОВ "НВП "ВІР", 2013)
Основні цілі дослідження полягають у з’ясуванні глобалістичного аспекту природи злочинів у сфері комп’ютерної інформації, вивченні основних напрямків кіберзлочинів і виробленню рекомендацій для міжнародного співтовариства у протидії таким злочинам шляхом виділення пріоритетних напрямів їх розвитку. Реалізація зазначених цілей передбачає використання актуальних методів пізнання, у тому числі як загальнонаукового так і спеціально–пізнавального характеру. Комп’ютерні злочини не тільки сприяють вчиненню кримінальних злочинів, вони розширюють сферу кримінальної діяльності, яка функціонує в глобальних масштабах. Філософський підхід може сприяти формуванню широкого теоретичного контексту для конкретних наукових розробок, виробленню ефективних організаційно–правових заходів, спрямованих на підвищення правової культури та правосвідомості.

The main purpose of the paper is to study researches globalist aspect of nature of crimes in the sphere of computer information, study of the main areas of cybercrime and to make recommendations to the international community in combating such crimes by setting priorities for their development. The implementation of these goals requires the use of topical methods of knowledge, including general scientifi c and specially–cognitive character. Used philosophical approach contributes to a broad theoretical context for specifi c scientifi c developments, the development of effective organizational and legal measures aimed at improving the legal culture and legal consciousness. Computer crimes are not only contribute to the commission of criminal offenses, they are expanding the scope of criminal activity, functioning on a global scale. Cyber crime is now threatening not only the national security of individual states, it threatens humanity at the international level.
Кіберзлочинність як виклик інформаційному суспільству
Cybercrime as a challenge to the Information Society
Keywords: кіберпростір; кіберзлочини; глобалізація; інформаційне суспільство; cyberspace; cybercrimes; globalization; information Society