Методичні вказівки до практичних занять з навчальної дисципліни "Планування експериментальних досліджень" - Роговий, Андрій Сергійович; Гасюк, Олександр Іванович; Тиньянова, Ірина Іванівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Весь процес планування експерименту можна розділити на кілька етапів, частина з яких повністю формалізована, а частина заснована на «емпірико-інтуїтивному» підході. Побудові плану першої серії експериментів передує важливий етап прийняття саме інтуїтивних рішень про вибір локальної області експериментування.
Keywords: методичні вказівки; практичні заняття; планування експериментальних досліджень; експериментальні дослідження; прикладна механіка; моделювання технічних систем