Моделювання та прогнозування технологічних параметрів засобами штучних нейронних мереж - Вислоух, С. П. (НТУ "ХПІ", 2012)
Виконано аналіз методів параметричного моделювання при розв’язанні задач технологічної підготовки виробництва. Пропонується в задачах моделювання та прогнозування технологічних параметрів використовувати штучні нейронні мережі. Наведено приклади застосування пакету MatLab, системи NeuroSolutions та створеної системи моделювання для прогнозування технологічних параметрів, що вказують на ефективність та доцільність використання штучних нейронних мереж при розв’язанні технологічних задач.

The analysis of methods of self-reactance design is executed at the decision of tasks of technological preproduction. It is suggested in the tasks of design and prognostication of technological parameters to utillize artificial neuron networks. The examples of application of package of Matlab, system Neurosolutions and created system of design, are resulted for prognostication of technological parameters which specify on efficiency and expedience of the use of artificial neuron networks at the decision of technological tasks.
Keywords: моделювання математичне; метод найменших квадратів; метод групового врахування аргументів; різання