Сигналізатор рівня - Дубовець, Олексій Миколайович; Тошинський, Володимир Ілліч; Литвиненко, Ігор Іванович; Лях, Бенгард Григорович; Подустов, Михайло Олексійович; Гурильов, Євген Миколайович (ДП “Український інститут промислової власності”, 2009)
Сигналізатор рівня, що містить захисний кожух-корпус, прапорець, встановлений на осі, постійний магніт і геркон, який відрізняється тим, що нижній кінець прапорця зігнутий під кутом, рівним куту природного укосу сипкого матеріалу, на прапорці жорстко закріплена трубчаста противага, всередині якої розміщена з можливістю вільного переміщення кулька з матеріалу, що не має магнітних властивостей, а трубчаста противага за допомогою опори важеля розташована в стані спокою так, що кулька самовстановлюється всередині трубчастої противаги в крайньому лівому положенні.
Keywords: патент; корисна модель; сигналізатор рівня; вимірювальна техніка; промисловість; сигналізація