Визначення ефективності градирні бризкального типу з урахуванням поверхні крапель розпиленої води - Братута, Едуард Георгійович; Круглякова, Ольга Володимирівна; Чубарова, Вікторія Вікторівна; Бондаренко, Я. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
В статті приведена математична модель процесу охолодження циркуляційної води в градирні бризкального типу, яка побудована з урахуванням реальної поверхні диспергованої рідини. Дається порівняння результатів розрахунку з даними натурного експерименту.

The article contains the mathematical model of circulating water cooling in the spray type cooling tower created on the basis of the actual area of dispersed liquid. Results of calculations are compared with real experimental data
Determination of the efficiency of the spray type cooling tower on the basis of the area of sprayed water drops
Keywords: математична модель; процес охолодження; циркуляційна вода; розприскувач