Температурний коефіцієнт ефективної в'язкості рециклінгових пластичних мастил - Григоров, Андрій Борисович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Визначено температурний коефіцієнт в'язкості пластичних мастил, отриманих на базі відпрацьованих змащувальних олив різного функціонального призначення. Результати досліджень показали, що у діапазоні температур від 0 °С до 40 °С, найліпші в’язкістно-температурні властивості спостерігаються у мастила на базі оливи HLP-46, найгірші – у мастила на базі оливи SAE85W-90 GL-5.

The temperature coefficient of viscosity of plastic greases obtained on the basis of spent lubricating oils of various functional purposes is determined. The results of studies have shown that in the temperature range from 0 ° C to 40 ° C, the best viscosity-temperature properties are observed in lubricants based on HLP-46 oils, the worst ones in lubricants based on SAE85W-90 GL-5 oils.
Temperature coefficient of effective viscosity of recycling plastic greases
Keywords: пластичне мастило; базова олива; відходи; ефективна в'язкість; температура; plastic lubricant; base oil; waste; effective viscosity; temperature