Методичні підходи до розвитку і вдосконалення системи економічної безпеки підприємства - Хаустова, Ірина Євгенівна (НТУ "ХПІ", 2013)
Запропоновано спосіб оцінки ефективності захисних заходів, алгоритм якого включає експертну оцінку небезпек існуючих загроз і ступеня протидії їм використовуваних захисних заходів. Застосування даних оцінок дозволяє проектувати систему забезпечення економічної безпеки на основі найбільш повного і раціонального використання наявних ресурсів, що спрямовуються на захист від найбільш значущих загроз і збереження промислового підприємства.

A method for evaluating the effectiveness of protective measures, the algorithm which includes the expertise of existing threats and dangers degree counteract them used protective measures. Applying these estimates can design a system of economic security based on the most complete and efficient use of resources allocated for protection against the most significant threats and maintaining industrial enterprise.
Keywords: управління стратегічне; оцінка ефективності; оцінка експертна; economic security; strategic management