Білоцерківський, Олександр БорисовичЗамула, Олексій ОлександровичШапран, Євген Миколайович2022-08-162022-08-162022Методичні вказівки до виконання практичних занять з дисципліни "Харчові продукти" [Електронний ресурс] : для студентів спец. 076 "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" першого (бакалавр.) рівня усіх форм навчання / уклад.: О. Б. Білоцерківський, О. О. Замула, Є. М. Шапран ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електрон. текст. дані. – Харків, 2022. – 48 с. – URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/57717.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/57717Харчові продукти – це об’єкти тваринного та рослинного походження, які використовують в їжі у натуральному чи переробленому вигляді як джерело енергії, харчових речовин. Харчові продукти забезпечують постійну фізіологічну потребу людини в харчових речовинах для нормальної життєдіяльності. Дисципліна «Харчові продукти» вивчає фізичні, хімічні та біологічні властивості продуктів рослинного та тваринного походження та зміни цих властивостей на всіх етапах товаропросування. Тому ця дисципліна тісно пов’язана з харчовою промисловістю, сільським господарством та торгівлею, а також із багатьма галузями науки – фізіологією харчування, технологією виготовлення їжі, мікробіологією, холодильною технологією, економікою, комерційною діяльністю. Широко використовуються в цьому курсі дані фізики, хімії, біохімії та математики. У цих методичних вказівках розглянуто основні числові методи, які застосовуються в курсі «Харчові продукти». Кожен розділ присвячений окремій темі курсу. Всі розділи побудовані однаково: спочатку викладаються необхідні теоретичні відомості, потім докладно розглядається хід розв’язання задач, наприкінці кожного розділу наведено варіанти індивідуальних домашніх завдань. Варіанти завдань студент вибирає за останньою цифрою номера прізвища у журналі групи. Ці методичні вказівки не замінюють підручників з харчових продуктів. Теоретичні основи викладаються у стислому вигляді. Даються тільки ті відомості, які необхідні безпосередньо для розв’язання задач.ukметодичні вказівкиасортиментякістьборошнокрупихлібмакаронні вмиробикрохмальцукормедкондитерські виробигосподарсько-ботанічні сорти овочівпомологічні сорти плодівампелографічні сорти виноградурослинні оліїтваринні топлені жиримаргаринмайонезмолокомолочні продуктим'ясо сільськогосподарських тваринм'ясо домашньої птиціковбасні виробистандартиМетодичні вказівки до виконання практичних занять з дисципліни "Харчові продукти"Learning Objecthttps://orcid.org/0000-0003-4707-7964