Піноутворювач "Реагент для піни РП-1К" для видалення вуглеводневого конденсату з прибійної зони пласта, вибою та стовбура свердловини - Щербина, Олександр Вікторович; Фик, Ілля Михайлович; Каплуновський, Андрій Олександрович; Щербина, Володимир Григорович (ДП "Український інститут промислової власності", 2009)
Піноутворювач для видалення вуглеводневого конденсату з привибійної зони пласта, вибою та стовбура свердловини, що містить поліметилсилоксан, який відрізняється тим, що додатково містить поліметилвінілсилоксан та вуглеводний розчинник при такому співвідношенні компонентів, мас. %: поліметилвінілсилоксан 10-20; поліметилсилоксан 1,5-3; вуглеводний розчинник решта.
Keywords: патент; винахід; родовища нафтогазоконденсатні; поліметилсілоскан; розчинник вуглеводний; поліметилвінілсілоксан; конденсат вуглеводневий; піна