Сплав протекторного захисту від корозії підземних споруд - Байрачний, Борис Іванович; Забара, Володимир Федорович; Байрачний, Володимир Борисович; Забара, Олег Володимирович (ДП "Український інститут промислової власності", 2002)
1 Сплав протеїсгорного захисту від корозії підземних споруд, що включає магній, алюміній, цинк, марганець в активаторі з сульфату натрію, сульфату кальцію та бентонітової глини, який відрізняється тим, що в його склад вводять свинець при наступному співвідношенні інгредієнтів, мас % магній 91 ÷ 2, алюміній 3 ÷ 5, цинк 1 ÷ 2, марганець 0,4 ÷ 0,5, свинець 1 ÷ 2, домішки Мn < 0,01, Сu < 0,04, Ni < 0,001, Fe < 0,004, Si < 0,05. 2 Сплав протекторного захисту від корозії підземних споруд по п. 1, який відрізняється тим, що в активатор, крім сульфату натрію, вводять азотно-кислий натрій в кількості 3 ÷ 5 % ваг від маси активатора.
Keywords: патент; винахід; захист антикорозійний; сплав магнієвий; електроліт; протектор