Методичні вказівки до виконання практичних робіт з навчальної дисципліни "Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв" - Звягінцева, Оксана Вікторівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Практичні заняття з дисципліни «Нормативне забезпечення біотехнологічних речовин» є важливим етапом навчального процесу, що дозволяє вдосконалювати теоретичну й практичну підготовку студентів. Практичні роботи виконуються відповідно до навчального плану підготовки бакалаврів денної форми навчання студентів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». Метою навчальної дисципліни є використання студентом основ законодавства, що регулює правила створення об’єктів біотехнології та біофармації, здійснення контролю якості біотехнологічної та фармацевтичної продукції, організація виробничої діяльності, стандартизація та оцінка відповідності виробництва, засвоєння та використання принципів і правил належної виробничої практики і подальше застосування одержаних знань та навичок при вивченні загальної та спеціальної технологій, проходженні всіх видів практики, виконанні курсових і дипломних проектів, у майбутній виробничо-практичній роботі. У засвоєнні цього курсу суттєве значення мають як лекційні, так і практичні заняття.
Keywords: методичні вказівки; практична робота; нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв; стандартизація; терміни в біотехнології; схема НАССР