Двигун внутрішнього згоряння - Пильов, Вячеслав Володимирович; Пильова, Тетяна Кузьмівна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2019)
Двигун внутрішнього згоряння, що містить розпилювач форсунки з отворами для подачі палива в камеру згоряння та поршнем, власне тіло якого виконано з алюмінієвого сплаву та який містить камеру згоряння, що має кромку, бічну поверхню і денце, та кільцеву вставку, яку виконано з низькотеплопровідного матеріалу. Кільцеву вставку утворено з ділянок двох видів, які чергуються між собою. При цьому внутрішня поверхня кожної ділянки першого виду співпадає з бічною поверхнею камери згоряння. Ділянки другого виду заглиблені в тіло поршня. При цьому кількість ділянок першого виду відповідає кількості отворів розпилювача форсунки, висота кожної з ділянок першого виду дорівнює 5-20 мм та не перевищує відстань від кромки до денця камери згоряння. Довжина кожної з ділянок першого виду дорівнює 5-30 мм, точка перетину внутрішньої поверхні кожної ділянки першого виду віссю отвору розпилювача форсунки поділяє ділянку так, що відношення частини її висоти, оберненої до кромки камери згоряння, до висоти ділянки першого виду складає 0,1-0,5, а відношення частини її довжини до довжини ділянки першого виду складає 0,2-0,8.
Keywords: патент; корисна модель; дизелі; камера згоряння; алюмінієві сплави; поршні; паливо; об'ємно-плівкові сумішоутворення; нагароутворення; теплопровідність