Влияние параметров электролиза на состав и выход по току покрытий сплавами Co – W, Ni – W - Байрачная, Т. Н.; Ведь, Марина Витальевна; Сахненко, Николай Дмитриевич; Илляшенко, Т. А. (НТУ "ХПИ", 2008)
Досліджено вплив тривалості імпульсу та паузи на склад та вихід за струмом сплавів вольфраму з кобальтом або нікелем при їх сумісному осадженні в нестаціонарному режимі. Встановлено, що масова частка тугоплавкого елементу в покриттях зі збільшенням тривалості імпульсу зростає, а паузи – зменшується з антибатною зміною значень виходів за струмом для обох сплавів.

Both pulse and pause duration influence on composition and current efficiency of tungsten with cobalt or nickel alloys has been studied when codepositing in nonstationary mode. The hard-melting element mass portion has been found to increase with pulse duration rise and to diminish when pause duration growing with opposite current efficiency value change for both alloys.
Keywords: гальванические покрытия; сплавообразование; каталитические материалы; каталитически активная система; вольфрам; кобальт