Юрій Герасимович Світлий - Білецький, Володимир Стефанович (Донецьке відділення Наукового товариства імені Шевченка, 2005)
У брошурі висвітлені основні етапи життя, виробничої, наукової та громадської діяльності відомого українського вченого в галузі гідравлічного транспорту, гідромеханізації та водовугільного палива Юрія Герасимовича Світлого. У показнику зібрані наукові, публіцистичні та інші праці опубліковані за період 1966-2005 рр. Для наукових працівників та всіх, хто цікавиться історією вітчизняної науки.
Keywords: Юрій Герасимович Світлий; біобібліографічні покажчики; біобібліографія вчених Донбасу; гідравлічний транспорт; гідромеханізація; водовугільне паливо; історія української науки; Донецьке відділення Наукового товариства імені Шевченка