Скінченоелементний аналіз розподілу електромагнітного поля індукційної кухонної плити - Пантелят, Михайло Гаррійович; Гуренцов, Юрій Володимирович (НТУ "ХПІ", 2016)
З використанням пакета програм EleFAnT2D, розробленого в Інституті основ та теорії електротехніки Технічного університету м. Грац, Австрія, виконано комп’ютерне моделювання електромагнітних процесів в побутових індукційних плитах різних конструкцій. Розрахунок електромагнітного поля виконується у двовимірній постановці методом скінчених елементів з використанням векторного магнітного потенціалу. Досліджено вплив ряду факторів (геометрія індукторної системи, частота струму в індукторі) на розподіл електромагнітного поля та вихрових струмів у конструктивних елементах плит і посуді, що нагрівається. Уточнені результати інженерного розрахунку індукторів плит різних конструкцій за методикою, запропонованою раніше.

Using EleFAnT2D code developed at the Institute for Fundamentals and Theory in Electrical Engineering, Graz University of Technology, Graz, Austria computer modeling of electromagnetic processes in various designs of induction cookers is carried out. Electromagnetic field calculation is carried out in 2D formulation by the Finite Element Method using a magnetic vector potential. Influence of a number of factors (geometry of the inductor system, frequency of current in the inductor) on the electromagnetic field and eddy current distributions in the induction cookers’ structural parts and dishes is investigated. Results of engineering calculation of various induction cookers’ inductors by the technique proposed earlier are corrected.
Finite Element analysis of the induction cooker electromagnetic field distribution
Keywords: індукційна кухонна плита; електромагнітне поле; комп’ютерне моделювання; метод скінчених елементів; induction cooker; electromagnetic field; computer simulation; Finite Element Method