Результаты исследования параметров активных молниеприемников и рассеивателей - Князев, Владимир Владимирович; Кравченко, В. И.; Лесной, Иван Петрович; Мельников, П. Н.; Пестрецов, С. В.; Чернухин, А. Ю. (НТУ "ХПИ", 2008)
Розглянуто результати дослідження базових параметрів активних приймачів блискавки та розсіювачів заряду. Дослідження активних приймачів здійснено відповідно до методики, що міститься у стандарті Франції NF C 17-102. Розсіювачі заряду досліджено за параметрами току корони. Наведено результати стосовно дев’яти зразків різних виробників. Запропоновано підхід до оцінки якості досліджуваних зразків.

Results of a study on basic parameters of lighting active receivers and charge scatters are considered. The study of the active receivers has been performed according to French standard NF C 17-102. The charge scatters have been investigated in terms of parameters of corona current. Results for nine samples of different producers are presented. An approach to the estimation of the quality of studied samples is proposed.
Keywords: Международная электротехническая комиссия; МЭК; пассивный штыревой молниеприемник; воздушный промежуток; электрическое поле