Чумак, Ольга ПетрівнаШаламітський, М. Ю.2017-07-242017-07-242009Чумак О. П. Дослідження виноградної олії з кісточок винограду Ркацителі та Рислінг / О. П. Чумак, М. Ю. Шаламітський // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Химия, химическая технология и экология. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2009. – № 24. – С. 152-155.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/30753Проведено екстракцію та вивчено фізико-хімічні властивості та жирнокислотний склад виноградної олії з кісточок винограду Ркацителі та Рислінг. Наявність поліненасичених жирних кислот, біофлаваноїдів та вітамінів у виноградній олії з кісточок винограду підтверджує, що цю олію можна вважати однією з найсильніших антиоксидантів.Extraction of vine oil from vine seeds of Rkhacitely and Risling sorts has been carry out, physical and chemical properties and fatty acids composition of obtained oil have been investigated. The presence of polyunsaturated fatty acids, bioflavonoids, and vitamins in vine oil from vine seeds prove that this oil is one of the most active antioxidants.ukвторинна сировинавичавкиекстракційний спосібферментативний гідролізметод газової хроматографіїантиоксидантДослідження виноградної олії з кісточок винограду Ркацителі та РислінгArticle