Дослідження виноградної олії з кісточок винограду Ркацителі та Рислінг - Чумак, Ольга Петрівна; Шаламітський, М. Ю. (НТУ "ХПІ", 2009)
Проведено екстракцію та вивчено фізико-хімічні властивості та жирнокислотний склад виноградної олії з кісточок винограду Ркацителі та Рислінг. Наявність поліненасичених жирних кислот, біофлаваноїдів та вітамінів у виноградній олії з кісточок винограду підтверджує, що цю олію можна вважати однією з найсильніших антиоксидантів.

Extraction of vine oil from vine seeds of Rkhacitely and Risling sorts has been carry out, physical and chemical properties and fatty acids composition of obtained oil have been investigated. The presence of polyunsaturated fatty acids, bioflavonoids, and vitamins in vine oil from vine seeds prove that this oil is one of the most active antioxidants.
Keywords: вторинна сировина; вичавки; екстракційний спосіб; ферментативний гідроліз; метод газової хроматографії; антиоксидант