Розробка складових склоемалевих покриттів для безґрунтового емалювання - Шалигіна, Оксана Володимирівна; Воронов, Геннадій Костянтинович; Одинцова, Олександра Павлівна (НТУ "ХПІ", 2015)
Пропонуються методи одержання одношарових склоемалевих покриттів з матовою поверхнею. Розглянуті сучасні тенденції розвитку емалювальної галузі та існуючі енергоресурсозберігаючі технології. Описані особливості та шляхи отримання матових склоемалевих покриттів для безгрунтового емалюванння. Наведена класифікація ступенів блиску покриттів.

Methods for producing direct glass-coating with a matte surface. The modern trends of development of enamelling industry and existing energy-saving technologies. The features and ways of obtaining matte coatings for glass-unprimed enamelling. The classification of degrees of gloss coatings.
Development of of compositions matte glass-coating for direct enamelling
Keywords: склоемалева фрита; тонкодисперсний порошок; кристалізація; блиск; одношарове емалювання; порошкова електростатична технологія; fine powder; crystallization; shine; direct enamelling; electrostatic powder technology