Побудова математичної моделі процесів механічного оброблення дисперсних матеріалів органічного походження - Штефан, Е. В.; Блаженко, С. І. (НТУ "ХПІ", 2012)
Розглянуто проблему визначення модуля пружності та коефіцієнту Пуасона дисперсних матеріалів типу лузги соняшника, соломи, жому, пивної дробини, деревинної стружки і подібних матеріалів. Представлено методику експериментального визначення модуля пружності коефіцієнта Пуасона дисперсних систем.

Considered problem of determination of the module of resiliency and coefficient of Pyasson of dispersible materials of type of husk of sunflower, straw, bagasse, beer pellet, arboreal shaving and similar materials. Presented methodology of experimental determination of the module of resiliency and coefficient of Pyasson of disperse materials.
Keywords: модуль пружності; коефіцієнт Пуассона; технологічне обладнання; математичні моделі