Захист розгалуженої мережі електропостачання з розподіленим навантаженням від обриву нейтрального провідника - Середа, Олександр Григорійович (Національний університет "Львівська Політехніка", 2014)
Обґрунтовано можливість розширення переліку реалізованих захистів у розчіплювачах автоматичних вимикачів на основі результатів цифрової обробки сигналів від датчиків струму. Запропоновано нове технічне рішення, яке дозволяє в режимі ковзного моніторингу сформувати критерій спрацьовування автоматичних вимикачів під час захисту однофазних споживачів електроенергії від обриву нейтралі. Доведена можливість ідентифікації факту обриву нейтралі за допомогою гармонійного аналізу спектра фазних струмів за наявності нелінійних спотворень.

A possibility of extending the implemented protection list of circuit breakers trip units based on the digital processing of signals from the current sensors is justified. The new technical solution allowing in a sliding monitoring mode to create of circuit breakers operation criterion at single-phase electric power consumers protection from neutral failures is proposed. Feasibility of neutral failures fact identification by the harmonious analysis of phase currents spectrum with the nonlinear distortions presence is proved.
Keywords: мікропроцесорні пристрої; релейний захист; електроенергія; автоматичні вимикачі; датчики струму; дискретне перетворення Фур'є; гармоніки; microprocessor device; current relay protection; nonlinear distortions; electric power