Оцінка впливу завад на швидкість передачі інформації у пакетних мережах передачі даних - Обод, Іван Іванович; Яценко, Ірина Леонідівна; Маазарані, Т.; Муслімані, Р. (НТУ "ХПІ", 2009)
Наводяться розрахунки впливу типу модуляції та енергетичних співвідношень у каналі передачі даних на швидкість передачі даних та оптимізація довжини пакету даних при передачі у каналах зв’язку при дії завад. Показано, що для оптимізації швидкості передачі даних потрібно використовувати адаптивний підхід управління МАС рівнем, що повинно передбачати аналіз характеристик середи передачі даних, та мати можливість динамічно міняти різні параметри МАС-рівня у залежності від змін середовища.

Calculations over of modulation type influencing and energy relation in data channel on speed of information transfer data and optimization of package length of data are brought at a transmission in the communications channel at the action of noise. It is shown that for optimization of data rate it is necessary to take adaptive approach of MAC-level management, that must foresee the analysis of communication environment descriptions of data, and to be in a position dynamically to change the different parameters of МАС-level depending on changing of environment.
Keywords: обмін даними; бездротові мережі; удосконалення; швидкість; пропускна спроможність; поріг RTS