Розробка мехатронного гідроагрегату верстата для намотування обмоток електродвигунів - Гречка, Ірина Павлівна (НТУ "ХПІ", 2010)
Наведено результати аналітичного огляду схемних рішень сучасних мехатронних гідроагрегатів технологічних і мобільних машин. Запропоновано перспективну схему й апаратну реалізацію мехатронного гідроагрегату верстата для намотування обмоток електродвигунів, що дозволяє розширити область його застосування.

Results of the state-of-the-art review of circuit decisions modern mechatronic hydrounits of technological and mobile machines are resulted. The perspective circuit and hardware realization of mechatronic the hydrounit of the machine tool for winding windings electromotor which allows to expand area of its application is offered.
Keywords: мобільні машини; технологічні машини; потужність насоса; діагностування; асинхронні електродвигуни; золотник вмикання