Сучасні проблеми виховання студентської молоді - Товажнянська, О. Л. (НТУ "ХПІ", 2009)
Проаналізовано проблеми виховання студентської молоді, що випливають з реалій сьогодення. Розглянуто структуру виховної роботи серед студентів і практику її організації та здійснення. Показано основні чинники, характер і механізми впливу виховання на особистісний розвиток студентів.

The problems of education of student young people, which are conditioned by realities of contemporaneity, are analyzed. The structure of educate work among students and practical worker of its organization and realization is considered. Basic factors, character and mechanisms of influencing of education, on personality development of students are shown.
Modern problems of student young people education
Keywords: компетенція соціальна; підготовка професійна; фахівець; розвиток особистісний; процес навчально-виховний; школа вища